top of page
Relaxation.jpg

Ontspanning &
mentale gezondheid

Ontsnap aan de stress en ontspan echt.

We zijn geprogrammeerd om onszelf te pushen. Soms kost het alles wat je hebt om de dag door te komen. Wetenschap benadrukt de grote waarde van rust voor je systeem. Stress heeft niet alleen invloed op de geest, maar ook op het lichaam. Infrarood sauna's bieden een plezierige plek in je wellnessroutine om de voordelen van ontspanning en stressvermindering voor het hele lichaam te ervaren.

mPulseWomanDetail_PromtionalA.jpg

Stress heeft invloed op je hele lichaam.

Studies tonen aan dat stress invloed heeft op de hersenen, de bloeddruk, het gewicht en het immuunsysteem. Het veroorzaakt geheugenproblemen, angst en leerproblemen. Neurologen zeggen dat chronische stress fysieke veranderingen kan veroorzaken in grijze en witte stof, de hoeveelheid neuronen kan beïnvloeden en de grootte en connectiviteit van de amygdala kan beïnvloeden.

Het American Institute of Stress schat dat stressproblemen 75 tot 90% uitmaken van alle bezoeken aan huisartsen. Cortisol is de boosdoener. Stress verhoogt dat "vecht-of-vlucht" hormoon dat de hartslag verhoogt, de bloeddruk verhoogt en overtollige calorieën in ons middel afzet.

WomanSig4Detox_PromotionalB.jpg

Vind de perfecte stressverlichting.

Sunlighten-sauna's helpen je ontspannen in het comfort van je eigen huist met een verkwikkende diepe weefsel zweetsessie die je na elk saunabezoek volledig verfrist zal doen voelen.

Met behulp van geavanceerde SoloCarbon® verwarmingstechnologie leveren Sunlighten-sauna's de meest therapeutische infraroodsaunahitte (tot 99% efficiënt) die je omhult met rustgevende warmte om stress te verlichten, je spieren te ontspannen en volledig te relaxeren.

Infrarood saunatherapie bevordert ontspanning door te helpen het niveau van cortisol, het primaire stresshormoon van je lichaam, in balans te brengen. De warmte die door de sauna wordt gegenereerd, helpt ook om spieren te ontspannen en spanning in het hele lichaam te verlichten, waardoor je kunt ontspannen en stress kunt verminderen.

Amy Myers, MD

New York Times bestseller auteur en internationaal geprezen functioneel geneeskundige arts

Infraroodsauna's dragen op vele manieren bij aan ontspanning en mentaal welzijn.

Sig4Couple_HalfImageWCopyBlocks.jpg

Hitte kan helpen bij depressie.

Een studie uitgevoerd aan de Universiteit van Wisconsin-Madison, waarbij hyperthermie werd gebruikt om de lichaamstemperatuur van depressieve proefpersonen te verhogen tot het equivalent van een lichte koorts, vond verbetering in de symptomen van de proefpersonen en dit tot wel zes weken na één enkele behandeling.

DarSigMeditation_HalfImageWCopyBlocks.jpg

Een sauna is een uitstekende plek om te mediteren.

Het beoefenen van mindfulnessmeditatie tijdens een saunatherapiesessie kan ook helpen bij het verminderen van mentale stress. Veel studies hebben de voordelen van meditatie aangetoond voor het verminderen van ontstekingen, cortisol en cytokine-chemicaliën en het vergroten van kalmte. Profiteer van dubbele voordelen van infrarood en meditatie!

ART_HalfImageWCopyBlocks.jpg

Geluidstherapie kalmeert de geest en het lichaam.

Je kunt Acoustic Resonance Therapy (A.R.T.) van SO Sound® aan je sauna toevoegen. Deze sonische technologie combineert de helende effecten van geluid en trillingen om je lichaam te ontspannen en je geest te kalmeren. Geluidsdisks versterken de audiogeluiden en geluidsgolven. Het creëert een zintuiglijk integratieve, verbeterde ontspannings- en verjongingservaring.

WomanEmpowerRelax_HalfImageWCopyBlocks.jpg

Kleurtherapie brengt het lichaam in balans.

Chromotherapie kleurt je sauna met een balancerend effect op je lichaam. Het zichtbare lichtspectrum van de zon wordt verondersteld in overeenstemming te zijn met verschillende energiepunten in het lichaam; violet en blauw helpen bij het verlichten van angst en brengen rust.

Laat je inspireren!

bottom of page