top of page
AntiAgingImageBlockCTA1920x690.jpg

De heating technologie
van Sunlighten

We innoveren infrarood
voor jouw welzijn.

Wanneer je investeert in je gezondheid wil je ontspannen, genieten en je veilig voelen. Als je hier terecht bent gekomen wil je weten hoe dingen werken. Infraroodverwarmers lijken misschien allemaal op elkaar - een houten omkaderde zwarte doos - maar niet alle infraroodverwarmers zijn gelijk. Net zoals elke kop koffie niet hetzelfe is, geldt dat ook voor infraroodverwarmers. Het is de wetenschap achter de verwarming die het echte verhaal vertelt. Sunlighten's verwarmingstechnologie levert de hoogste hoeveelheid en kwaliteit infrarood op de markt, zodat je je beter kunt voelen en meer kunt doen. Hier is hoe...

De gepatenteerde SoloCarbon-infraroodverwarmingstechnologie van Sunlighten definieert ons. Het is de "zon" in de Sunlighten-sauna's... zonder de UV-straling, natuurlijk.

SoloCarbonCoating_Highlight.jpg

SoloCarbon Coating

WE KUNNEN DE ZON NIET VANGEN, MAAR WEL BIJNA

Om gezondheidsvoordelen te stimuleren hebben sauna's een bron nodig die hoge concentraties piek-infraroodgolven kan uitstralen, niet alleen warmte. (In de natuurkunde wordt deze eigenschap "emissiviteit" genoemd.) Daarom heeft Sunlighten samengewerkt met de scheikunde-expert Dr. Ronald Lewarchik om onze gepatenteerde coating te ontwikkelen en een zeer emissief oppervlak te creëren. Deze verwarming, de eerste in zijn soort, heeft de branche veranderd. Het resultaat: een unieke afwerking die de hoogste kwaliteit en kwantiteit infrarood mogelijk maakt - de SoloCarbon-coating. Deze coating is aanwezig op al onze saunaverwarmers.

Het creëren van de hoogste kwaliteit infrarood vereist uitzonderlijke ingrediënten.

De liefde voor ons vak resulteerde in onze unieke SoloCarbon-coating (net zoals een Italiaanse chef trots is op zijn geheime pastasaus!). We maken ons geen zorgen over uit welke regio in Italië onze tomaten komen, maar we hechten wel veel waarde aan de ingrediënten en nemen de tijd om het precies goed te bereiden. En ons recept is geen geheim. Hier is wat er in ons octrooi #US8737827B2 staat:

Green_Sig_Heater_HalfImageWCopyBlocks.jpg

Sunlighten bezit en controleert het productieproces van ontwerp tot levering. Het begint met een zorgvuldige laag bedrading die is gecoat ter bescherming. We bakken elk van de 3 lagen op 320°. Geen enkele andere fabrikant gaat zo ver.

De SoloCarbon-coating is een zwarte keramische pigmentlaag die wordt aangebracht over het substraat. Signature en Amplify hebben een basis van PET. mPulse® 3 in 1® gebruikt een basis van flexibel Kapton polyimide voor temperatuurregeling. Het is het materiaal dat NASA gebruikt om astronauten en apparatuur veilig te houden in de ruimte!

Substrate_Coating_HalfImageWCopyBlocks.jpg
Gold_Flecks_HalfImageWCopyBlocks.jpg

Het echt bijzondere ingrediënt in onze gepatenteerde coating is de pièce de résistance: we strooien koperchroom over het oppervlak om unieke, bijna emissie te creëren dat alleen beschikbaar is bij Sunlighten. Dit unieke proces maakt onze verwarmers 99% emissief, veilig en effectief.

NIR_Board_HalfImageWCopyBlocks.jpg.jpg

In mPulse-sauna's geven LED-panelen je je eigen zichtbare rode licht en nabij-infrarood lichttherapie-tool, strategisch geplaatst voor optimale therapie. Sunlighten gebruikte NASA-onderzoek om een LED-matrix te ontwikkelen met een enkele golflengte rood licht en korte golf infrarood licht met minimale variabiliteit en ondetecteerbare warmte en licht. Een enkele blauwe LED-lamp geeft aan dat deze is ingeschakeld.

Al deze wetenschap helpt ons om de helende infraroodstraling van de natuur na te bootsen en je lichaam te ondersteunen. Elke beschikbare gezondheidsvoordeel is onderbouwd door onderzoek en studie.

SigHeaters_Promotional_Style_A.jpeg

Veilige, comfortabele verwarmingshoezen versterken infrarood.

Elk detail telt, en jouw ultieme veiligheid en comfort staan bovenaan onze prioriteitenlijst. Alle verwarmers moeten worden bedekt als standaardveiligheidsmaatregel. Sunlighten gaat zelfs verder en biedt niet-giftige, infrarood-versterkende CELLIANT®-geïnfuseerde stof als beschermende bekleding voor onze SoloCarbon-verwarmingstechnologie.

HeaterTechExploded-01.jpg

Met de hand gemaakt houten frame.

HeaterTechExploded-02.jpg

CELLIANT Infrarood prestatiestof

HeaterTechExploded-03.jpg

SoloCarbon-coating aangebracht op KAPTON (mPulse) en PET-substraat (Signature).

HeaterTechExploded-04.jpg

Bedrading en warmtesensoren ingebakken in het substraat

HeaterTechExploded-05.jpg

Koperchroom ingebakken in de SoloCarbon-coating en uitgehard

HeaterTechExploded-06.jpg

LED-panelen toegepast om rood licht/korte golf infrarood te leveren

Amplify_Heaters_Highlight.jpg

3 in 1® + rood licht: alle warmtevoordelen, één heater

Wanneer je alle gezondheidsvoordelen wilt hebben die infrarood en rood licht bieden heb je heaters nodig die alle golflengtes aan kunnen. Rood / korte -, midden - en verre golf infrarood interageren elk op verschillende manieren met ons lichaam en bieden verschillende voordelen. Voor elk van deze is een andere temperatuur en speciale omstandigheden vereist (en veel geavanceerde wiskunde). Het is onmogelijk om deze drie piekgolflengtes tegelijkertijd vanuit één bron te leveren, omdat elk een andere temperatuur vereist. Daarom heeft Sunlighten een unieke technologie ontwikkeld die twee verwarmingselementen en een LED-lichtpaneel combineert in één saunaverwarmer.

mPulse_Heater_CloseUp_3Column.jpg

We willen het beste brengen zodat we ons allemaal op ons best kunnen voelen! Onze gepatenteerde SoloCarbon-coating levert bijna perfect midden- en lange golf infrarood bij precieze golflengten, vergelijkbaar met het afstemmen op een specifiek radiostation. En het LED-paneel geeft je je eigen ingebouwde rood licht/ korte golf infrarood lichttherapiesysteem.

LightScienceColumnizedContent375x250.jpg

Selecteer eenvoudig een van de zes gezondheidsprogramma's, leun achterover en weet dat de warmte die je voelt precies is wat jij nodig hebt. Elk programma stuurt de verwarmers aan om precieze combinaties van rood/korte -, midden - en  lange infraroodgolflengten uit te zenden, gebaseerd op 54 datapunten uit meer dan 30 klinische onderzoeken. De programma's omvatten ontgifting, hartgezondheid, spierherstel, gewichtsverlies, immuniteit en verjonging.

LightScienceREDColumnizedContent375x250.jpg

Hoe is dit mogelijk? De kwaliteit en intensiteit van de lichtgolven zijn gerelateerd aan de temperatuur van het materiaal (volgens de wetten van Stefan-Boltzmann en Wien in de natuurkunde). Het Kapton polyimide dat NASA al 50 jaar in de ruimte gebruikt is een veelzijdig en duurzaam materiaal dat extreme hitte kan weerstaan. Het was een revolutie in de industrie die het ons mogelijk maakte om de juiste combinaties van rood/korte -, midden en lange infraroodgolflengten te creëren die overeen komen met de juiste gezondheidsvoordelen.

Laat je inspireren!

bottom of page