top of page
  • adcom24

Sauna detox: de verbinding tussen toxines en auto-immuniteit

Bijgewerkt op: 5 okt. 2023

Als je je gezondheid en welzijn in de gaten wilt houden, is er veel om rekening mee te houden. Bijvoorbeeld, ervoor zorgen dat je voldoende fruit en groenten binnenkrijgt, genoeg zelfzorg inplant om stress te bestrijden, en elke dag genoeg stappen bijhouden zijn slechts een paar van de zaken die waarschijnlijk door je hoofd gaan. Als je een van deze dingen verwaarloost (of meer), kan dit leiden tot een ontstekingsreactie in je lichaam.


Ontsteking is het interne alarmsysteem van je lichaam.


Het is het gemakkelijkst om naar ontstekingen te kijken vanuit een extern perspectief. Bijvoorbeeld, wanneer je een snee krijgt, stuurt je lichaam witte bloedcellen naar de wond om te helpen genezen en te voorkomen dat bacteriën de wond besmetten. Dit is een ontstekingsreactie, en in dit geval een acute en gunstige reactie.


Het probleem ontstaat wanneer ontstekingen niet kortstondig zijn, maar voortdurend aanwezig zijn. Wanneer de ontstekingsreactie te lang in het lichaam blijft en anderszins gezond weefsel aantast, kan dit leiden tot chronische ziekten zoals hartziekten, reumatoïde artritis, gastro-intestinale aandoeningen en zelfs geestelijke gezondheidsproblemen zoals angst en depressie.


Waar komt ontsteking vandaan?


Ontsteking kan zeker ontstaan door een snee of ander letsel dat geïnfecteerd is geraakt, evenals genetische factoren, maar het heeft ook te maken met je omgeving. De volgende factoren kunnen allemaal bijdragen aan ontstekingen in het lichaam:

  • Luchtvervuiling en/of blootstelling aan gifstoffen

  • Bepaalde voedseladditieven

  • Een sedentaire levensstijl

  • Roken, drugs en alcohol

  • Stress

  • Obesitas

  • Auto-immuunziekten zoals lupus of reumatoïde artritis

De relatie tussen stress en ontsteking


Een van de moeilijkere dingen om te controleren als het gaat om je omgeving en levensstijl is stress. Dit is wat er gebeurt wanneer het lichaam zich in een constante staat van stress bevindt, volgens onderzoek van de Carnegie Mellon University. De onderzoekers ontdekten dat chronische stress ervoor zorgt dat cortisol niet in staat is om zijn rol te spelen bij het reguleren van de ontstekingsreactie van het lichaam. Na verloop van tijd leidt deze ontsteking tot een verhoogd risico op het ontwikkelen van geestelijke gezondheidsproblemen, zoals depressie, als gevolg van neurofysiologische veranderingen.


Toch kan het analyseren van elk aspect van je levensstijl en omgeving op zichzelf al stressvol zijn. Je hoeft niet je hele leven om te gooien, maar deze 7 eenvoudige stappen tegen ontsteking kunnen een goede start zijn om ontstekingen in het lichaam en de daarmee gepaard gaande gezondheidsproblemen te verminderen.Hoe infraroodsaunatherapie te gebruiken om ontstekingen te bestrijdenn

Naast gewoonten zoals dagelijkse lichaamsbeweging, een gezond dieet en het verminderen van blootstelling aan gifstoffen, kan een infraroodsauna ontstekingsremmende effecten op het lichaam hebben.

Onderzoek heeft aangetoond dat infraroodwarmte ontstekingen van de bloedvaten voorkomt door het activeren van een gen dat bekend staat als heme oxygenase-1 (HO-1). Dit gen zorgt voor een ontstekingsremmend effect in het lichaam, wat helpt om ontstekingen te reguleren. Dit proces blijft stabiel bij regelmatige blootstelling aan infraroodwarmte. Wanneer bloedvaten gezond zijn, behouden ze optimale functie, wat het leveren van zuurstof en voedingsstoffen aan organen en weefsels in het hele lichaam omvat, evenals het succesvol verwijderen van weefselafrond uit het bloed.

Het resultaat van dit proces is een goede bloedsomloop - een essentieel onderdeel om acute ontstekingen zoals spier- en gewrichtspijn of stijfheid te bestrijden. Door 30 tot 45 minuten een Sunlighten-sauna te gebruiken, verhoog je de bloedsomloop en bloedstroom om meer rode en witte bloedcellen naar je spieren te brengen. Dit kan helpen bij het verzachten van door inspanning veroorzaakte pijnen en klachten en je lichaam sneller te laten herstellen.

Het gebruik van een infraroodsauna, zoals die van Sunlighten, zal je lichaam helpen om zijn ontstekingsreactie op de juiste manier te reguleren. Bekijk de infraroodsaunaproducten van Sunlighten om te zien welke het beste bij je thuis en levensstijl passen.


43 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page