top of page

Kwaliteit en vakmanschap
 

Ervaar een goede en
liefdevol vervaardigde sauna.

Kwaliteit komt voort uit passie, zorg en aandacht voor details. Je zult een verschil zien in het niveau van vakmanschap tussen een goedkope, massaal geproduceerde sauna en een met de hand vervaardigde, zorgvuldig gedetailleerde Sunlighten. Het is het verschil tussen een Timex en een Rolex. De schoonheid, functionaliteit, duurzaamheid en tijdloosheid die je alleen in Sunlighten-sauna's vindt, zijn het resultaat van onze toewijding van 20 jaar aan kwaliteit en voortdurende ontwikkeling.

Euca_3Column.jpg

Eucalyptus

Een sterk, duurzaam hout dat historisch gezien werd gebruikt voor kasten en vloerwerk. Onze ultra-premium houtoptie vanwege zijn consistente kleur, prachtige nerf, eigentijdse esthetiek, dichtheid, duurzaamheid en kracht. Een milieuvriendelijk product dat snel groeit met minimale milieubelasting. Hoewel het bekend staat om zijn kenmerkende geur, heeft ons eucalyptushout geen geur, behalve mogelijk de frisse geur van ambachtelijke houtversnijding.

Cedar_3Column.jpg

Ceder

De klassieke keuze voor saunainterieurs van Euca/Ceder, biedt natuurlijke vochtbestendigheid en zet niet uit of krimpt niet bij temperatuurveranderingen, waardoor het minder waarschijnlijk zal buigen of kromtrekken. Het cederhout van Sunlighten komt van Vancouver Island, waar de nerf dicht is en de diepste rode kleur heeft van alle Western Red Cedar. Ons saunahout is van de hoogste kwaliteit en heeft een prachtige esthetiek. Het is PEFC-gecertificeerd (komt uit een duurzaam beheerd bos).

Basswood_3Column.jpg

Linde

Een prachtig hypoallergeen hout, met tal van voordelen. Het geeft geen geuren af en is volledig veilig voor mensen met allergieën, hoewel een nieuwe sauna mogelijk ruikt naar vers gesneden hout. Het heeft een consistente kleur en bevat weinig knoesten. Dit duurzame hardhout zal niet snel kromtrekken of buigen bij temperatuurveranderingen. Ideaal voor commercieel gebruik. Afkomstig uit de Verenigde Staten en FSC-gecertificeerd (komt uit een duurzaam beheerd bos).

Van de sneeuw naar de sauna

In het Noordelijke boreale woud van Noord-Amerika bevindt zich een bijzondere plek waar de koude wind over het Lake Superior waait en het gebied elk jaar bedekt met 150 inch sneeuw. Deze omstandigheden creëren het perfecte duurzame hout voor sauna's en de mensen die voor het land en de bomen zorgen, behoren tot de vriendelijkste mensen die je ooit zult ontmoeten. Bekijk onze film om meer te weten te komen over hoe we je het hoogwaardigste elzenhout ter wereld produceren.

Image-W-CTA-Wood-Saw-1920x790.jpg

We zijn betrokken bij iedere stap

Sunlighten produceert zijn sauna's in Vietnam en wij zijn de ENIGE saunafabrikant ter wereld die rechtstreeks betrokken is bij elk aspect van het productieproces. Elk onderdeel van een Sunlighten-sauna is ontworpen met de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen. We werken voortdurend samen met ontwerpers, ingenieurs en wetenschappers om geavanceerde producten te onderzoeken en verder te ontwikkelen.

Sunlighten is de ENIGE sauna fabrikant ter wereld die rechtstreeks betrokken is bij elke stap van de productie.

Half-Copy-Block-Wood-Cutting-760x520b.jpg

Premium houtselectie

We selecteren ons ecologisch vriendeijk hout met de hand en drogen het in een oven. Dit proces duurt enkele weken. Het voegt warmte en vocht toe om scheuren te voorkomen. Natuurlijk hout heeft veel verschillende tinten en richtingen in de nerf. We matchen kleuren en nerven om ervoor te zorgen dat elke sauna zijn natuurlijke schoonheid behoudt.

Kwalitatieve constructie

We bouwen onze constructie met 100% massief, niet-giftig hout. Daarom wegen onze sauna's twee keer zoveel als die van onze concurrenten. We beginnen met extra dikke tand-en-groef planken en schuren deze van 10mm naar 8mm, beter dan de industrienorm van 8mm geschuurd naar 5mm. Kleine veranderingen resulteren namelijk in grote verschillen in kwaliteit en duurzaamheid.

Half-Copy-Block-Wood-760x520a.jpg

Zagen, montage en testing

We snijden elk paneel met precisie met behulp van een CNC (computer numerical control) machine. Daarna monteren we elke saunacabine en controleren of deze voldoet aan onze normen voor vakmanschap en kwaliteit.

CNC_HalfImage_Odd.jpg
ElectronicCheck_HalfImageWCopyBlocks.jpg

Elektrische installatie en
-testing

We installeren ETL-gecertificeerde componenten, inclusief bedrading en elektronica. Vervolgens verzegelen we de buitenkant van de sauna met een niet-giftige coating en een natuurlijke afwerking.

Definitieve
kwaliteitscontrole

We monteren elke sauna nog een laatste keer om elektrische componenten en EMF-niveaus te testen. Ten slotte verpakken we elke component zorgvuldig in 2-3 matrasgrote dozen en verzenden deze naar ons magazijn in Kansas City.

QualityCheck_HalfImageWCopyBlocks.jpg

Kwaliteitscontrole

Heater.jpg

Chemical Dynamics-testen voor de veiligheid van SoloCarbon®-verwarmers.

VOCs.jpg

Luchtkwaliteitstesten door Apex Environmental Consultants voor Vluchtige Organische Stoffen (VOC's).

EMF.jpg

Onafhankelijke testen bevestigen dat Sunlighten sauna's vrijwel geen EMF's hebben.

Naadloos ontwerp en eenvoudige montage.

Het subtiele detail van het naadloze ontwerp maakt de montage eenvoudig, optimaliseert de prestaties van de sauna, verlengt de levensduur en creëert een aangename, eenvoudige esthetiek. Magne-Seal™, ons gepatenteerde magnetische vergrendelingssysteem, vermijdt lelijke clips, gespen of schroeven. Verborgen magneten in de saunawanden klikken snel en gemakkelijk in elkaar, waardoor montage en demontage snel en eenvoudig worden. Het zorgt voor een betere afdichting tussen de wanden dan traditionele bevestigingsmiddelen, houdt de warmte binnen en de kou buiten. Magne-Seal voorkomt barsten en kromtrekken en staat houtuitzetting en -krimp toe. Een Sunlighten-sauna is een geweldige investering voor uw gezondheid én uw portemonnee.

bottom of page