top of page
  • adcom24

Wetenschap bevestigt dat zweten ontgifting ondersteunt

Bijgewerkt op: 5 okt. 2023

Wanneer je je gezondheid en welzijn in de gaten houdt, is er veel om bij te houden. Zoals ervoor zorgen dat je voldoende groenten en fruit binnenkrijgt, genoeg tijd neemt voor zelfzorg om stress te bestrijden, en elke dag genoeg stappen zet, zijn slechts enkele van de zaken die waarschijnlijk door je hoofd gaan. Als je een van deze (of meer) verwaarloost, kan dit resulteren in een ontstekingsreactie in je lichaam.


Eigenlijk is ontsteking vaak verbonden met de meeste gezondheidsproblemen, vooral als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes of hartziekte. Andere symptomen van ontsteking kunnen variëren van hoofdpijn, zwelling, huiduitslag, gewrichtspijn en meer.

Je weet misschien dat ontsteking slecht is, maar begrijpen wat er precies in het lichaam gebeurt wanneer ontsteking optreedt, kan helpen om triggers die ontsteking in de eerste plaats kunnen veroorzaken, te verminderen en te vermijden. Lees verder voor een kijkje in het fysiologische proces van ontsteking en wat je kunt doen om het te voorkomen.


Je weet misschien dat ontsteking slecht is, maar begrijpen wat er precies in het lichaam gebeurt wanneer ontsteking optreedt, kan helpen om triggers die ontsteking in de eerste plaats kunnen veroorzaken, te verminderen en te vermijden. Lees verder voor een kijkje in het fysiologische proces van ontsteking en wat je kunt doen om het te voorkomen.

Ontsteking is het interne alarmsysteem van je lichaam.


Het is het gemakkelijkst om naar ontstekingen te kijken vanuit een extern perspectief. Bijvoorbeeld, wanneer je een snee krijgt, stuurt je lichaam witte bloedcellen naar de wond om te helpen genezen en te voorkomen dat bacteriën de wond besmetten. Dit is een ontstekingsreactie, en in dit geval een acute en gunstige reactie.


Het probleem ontstaat wanneer ontstekingen niet kortstondig zijn maar aanhoudend. Wanneer de ontstekingsreactie te lang in het lichaam blijft en anderszins gezond weefsel aantast, kan dit leiden tot chronische ziekten zoals hartziekte, reumatoïde artritis, gastro-intestinale aandoeningen en zelfs geestelijke gezondheidsproblemen zoals angst en depressie.Waar komt ontsteking vandaan?


Ontsteking kan zeker ontstaan door een snee of ander letsel dat geïnfecteerd is geraakt, evenals genetische factoren, maar het heeft ook te maken met je omgeving. De volgende factoren kunnen allemaal bijdragen aan ontstekingen in het lichaam:

  • Luchtvervuiling en/of blootstelling aan gifstoffen

  • Bepaalde voedseladditieven

  • Een sedentaire levensstijl

  • Roken, drugs en alcohol

  • Stress

  • Obesitas

  • Auto-immuunziekten zoals lupus of reumatoïde artritis


De relatie tussen stress en ontsteking


Een van de moeilijkere dingen om te controleren als het gaat om je omgeving en levensstijl is stress. Dit is wat er gebeurt wanneer het lichaam zich in een constante staat van stress bevindt, volgens onderzoek van de Carnegie Mellon University. De onderzoekers ontdekten dat chronische stress ervoor zorgt dat cortisol niet in staat is om zijn rol te spelen bij het reguleren van de ontstekingsreactie van het lichaam. Na verloop van tijd leidt deze ontsteking dan tot een verhoogd risico op het ontwikkelen van geestelijke gezondheidsproblemen zoals depressie, als gevolg van neurofysiologische veranderingen.


Toch kan het analyseren van elk aspect van je levensstijl en omgeving op zichzelf al stressvol zijn. Je hoeft niet je hele leven om te gooien, maar deze 7 eenvoudige stappen tegen ontsteking kunnen een goede start zijn om ontstekingen in het lichaam en de gezondheidsproblemen die daarmee gepaard gaan, te verminderen.

Hoe infraroodsaunatherapie gebruiken om ontsteking te bestrijden

Naast gewoonten zoals dagelijkse lichaamsbeweging, een gezond dieet en het verminderen van blootstelling aan gifstoffen, kan een infraroodsauna ontstekingsremmende effecten op het lichaam hebben.Hoe infraroodsaunatherapie te gebruiken om ontstekingen te bestrijden


Naast gewoonten zoals dagelijkse lichaamsbeweging, een gezond dieet en het verminderen van blootstelling aan gifstoffen, kan een infraroodsauna ontstekingsremmende effecten op het lichaam hebben.


Onderzoek heeft aangetoond dat infraroodwarmte ontstekingen van de bloedvaten voorkomt door het activeren van een gen dat bekend staat als heme oxygenase-1 (HO-1)6. Dit gen zorgt voor een ontstekingsremmend effect binnen het lichaam, wat helpt om ontstekingen te reguleren. Dit proces blijft stabiel bij regelmatige blootstelling aan infraroodwarmte. Wanneer bloedvaten gezond zijn, behouden ze optimale functie, waaronder het leveren van zuurstof en voedingsstoffen aan organen en weefsels in het hele lichaam en het succesvol verwijderen van weefselafval uit het bloed.


Het resultaat van dit proces is een goede circulatie, een essentieel onderdeel om acute ontstekingen in de vorm van spier- en gewrichtspijn of pijn te bestrijden. Door 30 tot 45 minuten een paar keer per week in een Sunlighten sauna te zitten, zal je de circulatie en bloedstroom verhogen om meer rode en witte bloedcellen naar je spieren te brengen. Dit kan helpen om pijn en pijn veroorzaakt door lichaamsbeweging te verlichten en je lichaam sneller te laten herstellen.


Het gebruik van een infraroodsauna, zoals die van Sunlighten, zal je lichaam helpen om zijn ontstekingsreactie op de juiste manier te reguleren. Bekijk Sunlighten's infraroodsaunaproducten om te zien welke het beste bij je huis en levensstijl past.

33 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page