top of page
GuyRedChromo_Hero.jpg

Chromo­therapie

Geniet van de helende voordelen
van licht en kleur.

Verbeter je saunabeleving en transformeer je geestelijk welzijn met chromotherapie, of kleurentherapie; de wetenschap van het gebruik van kleuren om lichaamstrillingen aan te passen aan frequenties die leiden tot gezondheid en harmonie. Chromotherapie werkt op verschillende energiepunten om je lichaam in balans te brengen via het volledige spectrum van zichtbaar licht. Elke kleur heeft frequenties van een specifieke trilling en elke trilling is gerelateerd aan verschillende lichamelijke symptomen.

Deze verlichtingsfunctie betovert uw sauna met kleuren uit het zichtbare lichtspectrum van de zon voor een balancerend effect. Kies de kleur die overeenkomt met je welzijnsbehoeften en voel je nog beter.

DarPink_PromotionalB.jpg

De voordelen van chromotherapie

Onze lichamen hebben het licht van de zon nodig om te leven, en dat licht kan worden opgesplitst in een zevenkleurenspectrum. Een onevenwicht in een van die kleuren kan zich manifesteren in fysieke en mentale symptomen. Alternatieve geneeskundige beoefenaars die chromotherapie gebruiken, relateren de zeven kleuren van het spectrum aan specifieke lichaamsgebieden.


Bij Sunlighten hebben we chromotherapie toegevoegd aan al onze sauna's. Met regelmatige kleurentherapie kunt u de energie van uw lichaam in balans brengen waar dat ontbreekt.

 

De voordelen van chromotherapie in de sauna omvatten fysieke, emotionele, mentale en spirituele genezing. Deze functie is anders dan alle andere op de markt. In plaats van zeven enkele kleurenlichten biedt Sunlighten combinaties van het zevenkleurenspectrum, inclusief 16 kleuren, vier kleurveranderingsmodi en vier helderheids/intensiteitsinstellingen. De verlichting is zacht en subtiel en kan worden bediend met een afstandsbediening.

ChromoCouple_PromtionalA.jpg

Kleurtherapie uitgelegd

Chromotherapie is een eeuwenoud concept - kleur wordt al sinds 2000 voor Christus onderzocht als geneesmiddel. Tegenwoordig gebruiken mensen over de hele wereld chromotherapie als een aanvullende en alternatieve behandeloptie.(1)

Licht is verantwoordelijk voor het inschakelen van de hersenen en het lichaam, waarbij het lichaam binnenkomt via de ogen en de huid. Zelfs wanneer slechts één enkele foton van licht het oog binnenkomt, licht dit de hele hersenen op. Dit licht activeert de hypothalamus, die alle levensonderhoudende lichaamsfuncties reguleert, het autonome zenuwstelsel, het endocriene systeem en de hypofyse (de meesterklier van het lichaam).(2)

Een korte overzicht van  onze kleurentherapie kleuren

Oude culturen ontwikkelden medische systemen gebaseerd op energetische principes van het universum en het somatische cellulaire lichaam. Het Sanskriet principe van Ayurveda beschrijft de levenswielen of Chakra's als voortkomend uit subtiele energie die bekend staat als Prana. Dit type subtiele energie kan worden gemoduleerd door elektromagnetische velden/zichtbaar licht om de hersenen/het zenuwstelsel, de cellulaire weefsels en de lichamelijke organen te stimuleren. Zichtbaar licht wordt uitgezonden in de vorm van fotonen die worden geabsorbeerd door de huid en de actieve receptoren in de ogen. Eenmaal geabsorbeerd, worden eiwitten of fotopigmenten geactiveerd bij specifieke golflengtes om chemische reacties in het lichaam te produceren. Deze reacties kunnen verschillende therapeutische biochemische voordelen opleveren, afhankelijk van hun golflengte.

Red_3Column.png

Rood

Balanceert het 1e chakra, dat zich aan de basis van de wervelkolom bevindt. Reguleert het skelet- en circulatiesysteem, helpt spanning te verminderen om de energie-efficiëntie te verbeteren. Kan de celstofwisseling verbeteren. Helpt bij het reguleren van angst met betrekking tot familie, financiën en overleven, vermindert gevoelens van woede. Deze grondende energie kan de geest en het lichaam terugbrengen naar staten van vreugde en geluk.

Orange_3Column.png

Oranje

Balanceert het 2e chakra, gelegen in het lage abdomen. Reguleert creativiteit via de voortplantingsorganen, creatief denken, emoties en seksualiteit. Het in balans brengen van het 2e chakra kan ontstekingen verminderen, menstruatiekrampen, oedeem, prostaatproblemen en blaas-/urineproblemen verminderen.

Yellow_3Column.png

Geel

Balanceert het 3e chakra, gelegen bij het zonnevlecht midden op de romp, in en rond de nieren en lever. Centrum van persoonlijke kracht, wilskracht en zelfwaardering. Produceert een reinigend effect om het bloed en de huid te zuiveren, neuromusculaire toon te verhogen en de functie van het zenuwstelsel te verbeteren.

Alle Sunlighten saunas bevatten chromotherapie

Amplify_Bath_RelatedProducts.jpg

Amplify Full Spectrum Sauna

BRENG SAUNA SESSIE NAAR HET VOLGENDE NIVEAU

Je zal diep zweten, snel zweten en je productief voelen in een Amplify full spectrum sauna. Je bespaart tijd en krijgt de maximale fysieke voordelen van Sunlighten's bewezen meest effectieve full spectrum infraroodtherapie. Sneller en in een intensere, hetere warmte versterkt door halogeenverwarmers tegen een betaalbare prijs.

SigRed_GuyLounge_HalfImageWCopyBlocks.jpg

Signature Far Infrared Sauna

MEEST EFFECTIEVE VER INFRAROOD SAUNA.

Voor eenvoud en superieure lange golf infrarood: gun jezelf een Sunlighten Signature thuissauna. In je  vredige toevluchtsoord kan je genieten van een diepe celontgifting en je algehele welzijn ondersteunen met één druk op de knop. De Signature biedt betaalbaarheid en onze geperfectioneerde SoloCarbon® verwarmingstechnologie die de hoogste kwaliteit en hoeveelheid lange golf infraroodwarmte levert.

Saunas Prod Description760x520REVISED.jpg

mPulse Smart Sauna

GECONNECTEERDE & AANPASBARE ROOD LICHT/KORTE, MIDDEN & LANGE GOLF INFRAROOD

In tegenstelling tot elke andere sauna maakt mPulse het optimaliseren van uw gezondheid, huis en levensstijl eenvoudiger en slimmer. Onze technologie beheert de sauna, uw schema en uw zelfzorg. Kies specifieke gezondheidsprogramma's of pas deze aan en sluit de sauna aan op uw routine en biometrie.

Solo_HalfImageWCopyBlocks.jpg

Solo System

DRAAGBARE LANGE GOLF INFRAROOD SAUNA

Transformeer een kleine ruimte in een ontspannend persoonlijk wellness-oase. Het Solo System biedt een meeslepende infraroodervaring met 9 SoloCarbon verwarmers (5 in de koepels en 4 in de SoloPad) die de hoogste kwaliteit infrarood golven je lichaam in sturen om uw kerntemperatuur te verhogen, zodat u gifstoffen van binnenuit kunt uitzweten.

REFERENCES

  1. (PDF) Chromo therapy- An Effective Treatment Option or Just a Myth?? Critical Analysis on the Effectiveness of Chromo therapy (researchgate.net)

  2. A Critical Analysis of Chromotherapy and its Scientific Evolution, Samina T. Yousuf Azeemi and S. Mohsin Raza, Evid Based Complement Alternative Med. 2005 December; 2(4): 481-488. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1297510/

bottom of page