top of page

Spierherstel  & prestaties

Herstel sneller. Presteer beter.

Niemand wil spierpijn die hen vertraagt. Of je nu een competitieve atleet bent, een weekendgolfer of gewoon actief probeert te blijven, een goede spierherstel heeft invloed op je vermogen om te blijven doen wat je graag doet. De infraroodsaunatherapie van Sunlighten dringt dieper door in de spieren, verhoogt de bloedstroom en helpt het lichaam sneller te herstellen zodat je in het spel van sport en het leven kunt blijven.

WomanStretching_PromtionalA.jpg

Naast de opbouw van spieren is het juiste herstel nog belangrijker.

De meeste mensen begrijpen de voordelen van lichaamsbeweging en training wanneer ze proberen hun prestaties te verbeteren of spieren op te bouwen. In feite is dat vaak het enige wat ze doen. Even belangrijk is het herstelproces of de rustperiode tussen trainingen waarin energie wordt hersteld en het lichaam in staat is om weefselschade te herstellen en spieren opnieuw op te bouwen. Spieren opbouwen verhoogt niet alleen de kracht maar verbetert ook de stofwisseling, vermindert het risico op letsel, verbetert de botdichtheid en helpt bij overtollig lichaamsvet.

Infrarood- en rood licht dragen bij aan spierherstel en prestaties.

Warmte op zichzelf is geweldig voor herstel en tijdelijke pijnverlichting. Infrarood licht verwarmt het lichaam van binnenuit en verhoogt de circulatie en bloedstroom. Goede circulatie is cruciaal voor een juiste genezing. Rode bloedcellen dragen zuurstof en voedingsstoffen naar de plek van de spanning of ontsteking wat helpt bij het creëren van nieuwe bloedvaten en weefsels op die locatie. Hoe meer rode en witte bloedcellen naar de spieren kunnen worden gebracht, hoe sneller ze zich kunnen herstellen.

De gepatenteerde SoloCarbon® lange golf infraroodverwarmers van Sunlighten blijken 99% effectief te zijn wat betreft de absorptie van lange golf infraroodstraling in het lichaam. De mPulse® Smart Sauna van Sunlighten is de enige sauna met optimale rood licht/korte -, midden - en lange golflengtes die in doseringen specifiek zijn ontworpen voor herstel en pijnverlichting.

MuscleRecoveryPromotyleB_812x812.jpg

SportingKC Story

De trainers van dit professionele Amerikaanse voetbalteam geloven in de kracht van de infrarood sauna voor herstel en prestaties. Ze hebben een op maat gemaakte Sunlighten-sauna gebouwd in hun eersteklas trainingsfaciliteit als onderdeel van de innovatieve technologieën die ze aan hun atleten bieden om hen te helpen de beste prestaties te leveren op het veld. Luister naar de trainers en spelers waarom ze een Sunlighten-sauna gebruiken.

Ik gebruik het als een hulpmiddel na de training. Het helpt bij de circulatie. Het is geweldig voor mijn gewrichten, vermindert ontstekingen daarin. Ik blijf het zo veel mogelijk gebruiken. We hebben het geluk dat we over deze ongelooflijke faciliteit beschikken en ze voorzien ons van alles wat we nodig hebben om op het veld te slagen, en voor mij maakt de sauna daar deel van uit.

Graham Zusi

SportingKC verdediger

ChrisJones_PromtionalA.jpg

Train en herstel als een professioneel atleet

Kansas City Chiefs Defensive Tackle Chris Jones zweert bij zijn Sunlighten mPulse Smart Sauna omdat hij ervan houdt om na een wedstrijd of training in zijn eigen huis het programma kan kiezen dat hij nodig heeft en kan genieten van een sneller herstel. Lees dit artikel van Sports Illustrated voor meer informatie over herstel voor atleten:

AgilityTraining_HalfImageWCopyBlocks.jpg

Lange golf infrarood versnelt herstel.

Het Journal of Athletic Enhancement publiceerde een studie van 10 nationale krachtsporters waaruit bleek dat lange golf infrarood de neuromusculaire prestaties verbetert tijdens intensieve training wat gepaard gaat met een verhoogde testosteron/cortisol-verhouding. "Verbeterd herstel kan harder trainen mogelijk maken en verdere atletische ontwikkeling versnellen."

TrainerHelping_HalfImageWCopyBlocks.jpg

Rood licht/korte golf infrarood helpen bij het opbouwen van spieren en het verminderen van ontstekingen.

Een van de vooraanstaande onderzoekers op het gebied van infrarood, Dr. Michael Hamblin, publiceerde een studie die suggereert dat rood licht en korte golf infrarood (NIR) de spiermassa die na training wordt opgebouwd kunnen vergroten en ontsteking en oxidatieve stress kunnen verminderen. Rood licht en NIR zijn beschikbaar in onze mPulse Smart Sauna's en onze draagbare, hand-held lumiNIR® voor gericht spierherstel en tijdelijke pijnverlichting.

Infrarood verhoogt de flexibiliteit.

Flexibiliteit is belangrijk voor prestaties en blessurepreventie. Een studie uitgevoerd aan de Auburn University of Montgomery toonde aan dat een Sunlighten mPulse 3-in-1 sauna je flexibiliteit tot wel 3 keer kan verhogen. Voordelen van een vergroot bewegingsbereik zijn onder andere gewrichtsmobiliteit, minder wrijving in de gewrichten, verbeterde gewrichtsfunctie om stijfheid te verminderen en gewrichtsontspanning.

CoupleStretching_HalfImageWCopyBlocks.jpg

Laat je inspireren!

bottom of page