top of page

Hartgezondheid

Geef je hart wat liefde!

Je wilt voor je hart zorgen. Een goede bloedsomloop is cruciaal voor je algehele gezondheid. We begrijpen hoe moeilijk het kan zijn om de levensstijlveranderingen door te voeren die je nodig hebt om tegen genetica te vechten. Of om gewoon op koers te blijven met alles wat je moet doen om je hart zo lang mogelijk gezond te houden. Sunlighten maakt het aangenaam en effectief, én de wetenschap ondersteunt het regelmatig gebruik van een Sunlighten infraroodsauna als onderdeel van een gezonde levensstijl als goed voor je hart.

DarRelax_PromtionalA.jpg

Krijg een passieve cardiotraining terwijl je ontspant.

Infraroodsaunasessies verhogen je hartslag en stimuleren de bloedsomloop. Dit bootst een cardiovasculaire training na die we "passieve cardio" noemen. In feite kan de bloedstroom tijdens het gebruik van een infraroodsauna stijgen van een normale snelheid van 5-7 liter per minuut tot wel 13 liter per minuut. Je hart is een spier; het laten werken maakt het sterker. Een sterker cardiovasculair systeem helpt haarvaten om meer zuurstof naar spiercellen te brengen. Voor mensen met blessures of aandoeningen die hen uitsluiten van cardio-activiteit, kunnen Sunlighten-sauna's dienen als een alternatief voor de nodige cardiovoordelen.

De voordelen voor bloeddruk en bloedsomloop.

Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar de wetenschap ondersteunt het. Fotobiomodulatie maakt gebruik van onzichtbare korte-infrarode (NIR) golflengtes (700 tot 1.200 nanometer (nm)) en zichtbaar rood licht (620-750 nm) om energie aan cellen af te geven. Onderzoek toont aan dat specifieke lichtfrequenties specifieke activiteit hebben. NIR heeft de perfecte golflengte (880 nm) om het beste door de huid te dringen. Wanneer NIR op de huid wordt aangebracht, absorberen fibroblastcellen de lichtactiviteit wat de productie van collageen en elastine stimuleert. Wanneer het wordt gecombineerd met zichtbaar rood licht bij 660 nm, is het nog effectiever.(1) Na verloop van tijd leiden deze toenames tot een dikkere, jonger uitziende huid, verminderen ze lijnen, vervagen ze littekens en bevorderen ze huidvernieuwing, celgezondheid en weefselgroei.(2)

ManRelaxmPulse_PromotionalB.jpg

De wetenschap toont aan dat je een verschil kunt maken in je hartgezondheid met infraroodtherapie.

mPulseCoupleGym_PromtionalA.jpg

Je kunt je hart gezond houden.

Een Japanse studie gepubliceerd in het oktober 2008 nummer van The Journal of Cardiology onderzocht de klinische effectiviteit en veiligheid van infrarood bloeddruktherapie in vergelijking met standaardtherapieën voor patiënten met chronisch hartfalen. Het rapport concludeerde dat infrarood sauna therapie zowel veilig als effectief is in het verbeteren van klinische symptomen en hartfunctie, evenals het verkleinen van de hartgrootte bij patiënten met chronisch hartfalen. Herhaald gebruik van infraroodsauna verbeterde de functie van beschadigde bloedvaten bij patiënten met hoge bloeddruk, diabetes en een hoog cholesterolgehalte. Dit suggereert een preventieve rol, als onderdeel van een gezonde levensstijl, voor het gebruik van infraroodsauna bij arteriosclerose.

Als je de peer-reviewed data analyseert, zou full-spectrum infrarood saunatherapie een miljardenindustrie zijn als het in de vorm van een pil beschikbaar zou zijn. Het vermogen om het endotheel te genezen en de symptomen en prognose van congestief hartfalen en coronaire hartziekte te verbeteren, is opmerkelijk. Sunlighten-sauna's zijn de enige infraroodsauna's waarvan klinisch is aangetoond dat ze tijdelijk de bloeddruk verlagen en buikvet verminderen, beide bijdragende factoren voor een gezond hart.

Dr. Joel Kahn

De gezonde-hartendokter van Amerika

Laat je inspireren!

REFERENTIES

  1. Dr. Masakazu Imamura, MD, et al. Repeated Thermal Therapy Improves Impaired Vascular Endothelial Function in Patients With Coronary Risk Factors. Vol. 38, No. 4, 2001. Journal of American College of Cardiology: pp 1083-1088. 

*Sunlighten products are not approved or regulated by FDA for lowering blood pressure. 

bottom of page